Välkommen till Niwes

Budskap 28 augusti-3 september 2017

Kort 1 – ”Sorg”

Kort 1


LILLA ARKANAN: Moln 9: Sorg

Bilden föreställer Ananda, kusin och lärjunge till Gautam D Buddha. Han fanns hela tiden vid Buddhas sida och såg till hans behov i tjugofyra år. Historien berättar att när Buddha dog, fanns Ananda gråtande vid hans sida. De andra lärjungarna pikade honom för hans misstag: Buddha hade dött fullkomligt uppfylld, han borde glädjas. Men Ananda sa: "Ni missförstår. Jag gråter inte över honom utan över mig själv, för att jag tillbringat alla dessa år vid hans sida och ändå inte nått fram." Ananda var vaken hela natten, djupt mediterande med all sin smärta och sin sorg. Det sägs att när morgonen kom var han upplyst.

♦ ♦ ♦ I tider av stor sorg finns en potential till en djup transformation. Men för att det ska kunna ske, måste du gå djupt, till roten av din smärta, och uppleva den precis som den är, utan att anklaga någon eller tycka synd om dig själv. ♦ ♦ ♦

Denna smärta finns inte för att göra dig ledsen, kom ihåg det. Det är där folk hela tiden tar fel ... Denna smärta finns för att göra dig mer alert — därför att människor endast vaknar upp om pilen träffar dem rakt i hjärtat och sårar dem. De vaknar inte annars. När livet är lätt, bekvämt, bekymmerslöst, vem bryr sig? Vem bryr sig om att bli alert? När en vän dör, finns en möjlighet. När din kvinna lämnar dig — dessa mörka nätter, då du är ensam. Du har älskat den kvinnan så mycket och du har satsat allt och plötsligt en dag är hon borta. Gråtande i din ensamhet är tillfällen, om du använder dem rätt, då du kan bli medveten. Pilen smärtar och det kan göra nytta.
Smärtan är inte till för att du ska lida, smärtan är till för att göra dig mer medveten! Och när du är medveten, försvinner lidandet.Kort 2 - Pånyttfödelse

Kort 2


LILLA ARKANAN: Moln 10: Pånyttfödelse

Kortet visar utvecklingen av medvetandet som det beskrivs i Friedrich Nietzsches bok "Så talade Zarathustra". Han talar om medvetandets tre nivåer — kamelens, lejonets och barnets. Kamelen är sömnig, långsam och självbelåten. Han lever i villfarelsen att han är en bergstopp, men i verkligheten bryr han sig så mycket om vad andra tänker och tycker att han knappt har någon egen livsenergi kvar. Ur kamelen växer sedan lejonet fram. När vi inser att vi missat livet, börjar vi att säga nej till krav från andra. Vi lämnar skocken och går ensamma och stolta, rytande vår sanning, men det är inte slutet. Slutligen kommer barnet fram, varken fogligt eller rebelliskt, utan oskyldigt, spontant och sant mot sin egen varelse.

♦ ♦ ♦ Hur du än är just nu — sömnig och deprimerad eller rytande och rebellisk — var medveten om att det utvecklas till något nytt, bara du tillåter det. Det är dags för växt och förändring. ♦ ♦ ♦

Enligt zen kommer du från ingenstans och går till ingenstans. Du är bara nu, här, du varken kommer eller går. Allt passerar dig förbi; ditt medvetande speglar det, men blir inte identifierat med det.
När ett lejon står framför en spegel och ryter, tror du att spegeln ryter tillbaka? Eller när lejonet är borta och barnet kommer dansande, glömmer spegeln bort lejonet och börjar dansa med barnet? Tror du att spegeln dansar med barnet? Spegeln gör ingenting, den bara reflekterar.
Ditt medvetande är bara en spegel. Det varken kommer eller går.
Ting kommer och går.
Du blir ung, du blir gammal, du är levande, du är död.
Alla dessa tillstånd är bara reflektioner i en flod av medvetandet.Kort 3 - Vänskaplighet

Kort 3


LILLA ARKANAN: Vatten 2: Vänskaplighet

Grenarna på de två blommande träden slingrar sig in i varandra och blombladen faller till marken och blandar samman sina vackra färger. Det är som om himmel och jord förenas i kärlek. Men de står var och en för sig med egna rötter, rotade i jorden. De representerar verkliga vänner, mogna, sorglösa och naturliga. Det finns inget tvingande i deras kontakt, inga behov, ingen önskan att förändra den andre.

♦ ♦ ♦ Det här kortet visar att nu kan du ta steget över till denna vänskaplighet. I övergången märker du kanske att du inte längre är intresserad av all dramatik och all romantik som upptar andras intresse. Det är ingen förlust. Detta är en högre, mer kärleksfylld känsla, född ur en rik erfarenhet. Det är födelsen av ovillkorlig kärlek, utan förväntningar eller krav. ♦ ♦ ♦

Meditera först, var lycksalig, då händer kärleken av sig självt. Då är det underbart att vara tillsammans och underbart att vara för sig själv. Det är enkelt också. Du är inte beroende av andra och du gör inte andra beroende av dig. Då är det alltid en vänskap, en vänskaplighet. Det blir aldrig en relation, det är alltid ett relaterande. Du relaterar, men du skapar inte ett äktenskap. Äktenskap sker utifrån rädsla, vänskaplighet sker utifrån kärlek.
Du relaterar; så länge som allt går bra delar du allt. Och om du märker att stunden att ta farväl har kommit, därför att vägarna skiljs åt vid denna korsning, säger du adjö med stor tacksamhet för allt vad den andre har varit för dig, för alla glädjeämnen och njutningar och alla vackra ögonblick som ni har delat med varandra. Utan att lida, utan smärta skiljs ni helt enkelt åt.Kort 4 - Totalitet

Kort 3


LILLA ARKANAN: Eld 5: Totalitet

De tre kvinnorna högt uppe i luften är lekfulla och fria, men ändå vakna och beroende av varandra. Under ett trapetsnummer, kan man inte ens för en enda sekund vara frånvarande. Det är denna totala uppmärksamhet, som kortet avbildar.

♦ ♦ ♦ Du kanske känner att du har alltför mycket att göra på en gång och kör fast när du försöker att göra lite här och lite där, istället för att ta en sak i taget och göra den klar. Eller också tycker du att uppgiften är tråkig, för du har glömt bort att det inte är vad du gör som är det viktiga, utan hur du gör det. Konsten att vara total och svara an på vad som än kommer, när det kommer, är en av de största gåvor du kan ge till dig själv. Att ta ett steg i taget, genom livet och ge varje ögonblick din totala uppmärksamhet, kan ge en förunderligt ny vitalitet och kreativitet i allt du företar dig. ♦ ♦ ♦

I varje ögonblick finns en möjlighet att vara total. Vad än du gör, bli så totalt absorberad av det att du inte alls tänker, var bara där, var bara närvarande. Och mer och mer totalitet kommer att infinna sig. Och smaken av att vara total, gör dig än mer kapabel till att vara det.

Försök att vara uppmärksam på när du inte är total. Det är de ögonblick du sakta, sakta behöver släppa. När du inte är total, när du är i ditt huvud — tänkande, funderande, beräknande, slug eller klipsk — då är du inte total. Låt dig sakta, sakta göra dessa ögonblick färre. Det är bara en gammal vana. Vanor dör inte så lätt. Men med visshet kommer de att dö, om du är uthållig så dör de.Kort 5 - Rebellen

Kort 3


STORA ARKANAN IV: REBELLEN

Figuren på bilden är kraftfull och äger en auktoritet som gör honom till herre över sitt eget liv. På axeln har han en symbol får solen. Hans egen sanning, som han kämpat för att finna, symboliseras av facklan han håller i sin högra hand. Rik eller fattig är rebellen en verklig Kejsare därför att han brutit samhällets kedjor av förtryck, uppfostran och åsikter. Han har format sig själv genom att omfatta alla regnbågens färger. Han har tagit sig upp ur de mörka och formlösa rötterna av sitt förflutna, till att utveckla vingar för att kunna flyga högt upp i skyn. Själva hans sätt att vara är rebelliskt — inte för att han kämpar mot något eller någon, utan för att han upptäckt sin egen sanna natur och är fast besluten att leva i enlighet med den. Örnen är hans andliga djur, en budbärare mellan himmel och jord.

♦ ♦ ♦ Rebellen utmanar oss att vara modiga nog att ta ansvar för och leva i enlighet med vår egen sanning. ♦ ♦ ♦

Folk är rädda, väldigt rädda för dem som känner sig själva. De har en särskild kraft, en särskild utstrål- ning, en särskild magnetism och karisma som kan locka unga, livfulla människor ut ur traditionens fångenskap.
Problemet är att en upplyst människa inte kan förslavas eller fängslas.
Varje geni som har lärt känna sitt inre blir med nödvändighet svår att införliva i vårt samhälle, han kommer ständigt att vara en omstörtande kraft. Den stora massan vill inte bli störd, även om de lever i armod — de är vana vid att leva i armod, och vem som helst som inte lever i detta armod blir en främling.
Den upplysta människan är den mest främmande människan i världen, han tillhör inte någon eller något. Han kan inte begränsas av någon organisation, av någon stat, av något samhälle, av något land.Kontakta mig gärna om du vill veta mer. Du kan maila eller beställa genom orderformuläret som du hittar under "Övrigt".

Ha en trevlig vecka!

Copyright © 2008-2018 Niwe • All rights reserved • Kontakt
Niwe ©